Wouter Torfs.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Torfs. © Photo News

Wouter Torfs weerlegt kritiek na ontslagronde door coronacrisis: “Niets doen zou pas onverantwoord zijn”

Wouter Torfs voorspelde een catastrofe als de winkels op 3 mei niet open mochten, maar ziet nu z’n 80 schoenenzaken nog dicht tot minstens 11 mei. Corona vreet meer dan de helft van de inkomsten weg en 24 medewerkers kregen zopas hun ontslag. “Dat is gruwelijk en daar heb ik nachten niet van geslapen. Maar zelfs de werkgever van het jaar moet moeilijke beslissingen nemen. Mijn bedrijf is in gevaar. Niets doen zou pas onverantwoord zijn.”

80 reacties

  • Nico Lietaert

    4 jaar geleden
    Hij deed het nu omdat het voor hem nu goedkoop ontslaan is. De staat neemt de kosten op zich. Maar dat mag niet gezegd worden van de beste ondernemer van België?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De crisis kost de belasting betalende burger tientallen miljarden euro's. Nog veel jaren en ook door onze kinderen af te betalen. Grootste brok, betalen van de werkgevers hun personeel onder tijdelijke werkloosheid. Dan bestaat gratis wel. Misbruik maken om er wat te ontslaan zonder ontslagvergoeding er nog boven op. Met enkele miljoenen €, wat is dat nu voor een Huts of een Coucke, hadden kansarme kinderen een laptop. Het zou een warme en mooie geste geweest zijn. Maar dan bestaat gratis niet.
  • Charel De Kromhe

    4 jaar geleden
    Alle respect voor deze man ,die door zijn personeel op handen wordt gedragen.Een voorbeeld voor velen.Wat is het alternatief ,in faling gaan ,hoeveel mensen staan er dan op straat.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Wanneer ik zo veel prive geld zou hebben zou ik niet twijfelen om het in te zetten om mijn werknemers in deze uitzonderlijke tijden te behouden . Hij zal er geen boterham minder moeten voor eten
  • Paul Standaert

    4 jaar geleden
    Ik begrijp hem. Aanwerven als er meer werk is en ontslaan als er minder te doen is, is een normale zaak in een bedrijfsleven. Wie dat niet inziet begrijpt niks van ondernemen. Ik hoor en lees nog veel cafépraat, ondanks de coronasluitingen in de horeca...