Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © VTM Nieuws

Alle aandacht naar nieuwe ziekenhuisopnames: “Bezetting op intensieve moet nog meer dan halveren”

Het cijfer dat nu elke dag nauwlettend in de gaten gehouden wordt, is dat van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames. Dat blijft nu al vijf dagen boven de 200 per dag schommelen. Zolang die teller niet onder de 100 per dag zakt, zit volgens Marc Van Ranst een heropening van de winkels op 11 mei er niet in. Premier Sophie Wilmès herhaalde die boodschap in ‘De Zevende dag’. In het VTM Nieuws lichtte viroloog Steven Van Gucht toe waarom net dit cijfer de graadmeter vormt voor de epidemie.

71 reacties

  • Stef Janssens

    4 jaar geleden
    Maria Van Breda de zorg wordt in Nederland significant anders uitgevoerd. Geloof me vrij, je bent beter af in België...
  • wim lambrechts

    4 jaar geleden
    @Eddy Baert Met alle respect maar momenteel is het nog steeds wettelijk verboden om mond en of gezichtsmaksers te dragen in het openbaar in Belgie !! Enkel een wetswijziging kan dat veranderen. Maar deze regering met enkel volmachten kan geen wet wijzigen en daar zit een enorm probleem.
  • Maria Van Breda

    4 jaar geleden
    Mij valt op het aantal personen (900) op intensieve zorg in België. In Nederland liggen er bijna even veel als in België. Dan zou vergeleken met Nederland er in België 600 moeten liggen.
  • Frederik Janssens

    4 jaar geleden
    Doe die ijssalons en koffiebars toe. Hoe is dat nu toch mogelijk! Dat is geen essentiele voeding!
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Edwig impen wat voor een kromme redenering is me dat. Ongelooflijk wat sommige mensen uit hun duim zuigen uit eigenbelang. Met zo'n mentaliteit komt er nooit een einde aan.