Een andere reden voor de verkoop: stad en OCMW Lier hebben geld nodig om de renovatie van het begijnhof te betalen. © Joren De Weerdt

Stad verkoopt twee hoeves en een pastorie, opbrengst gaat naar renovatie begijnhof

Stad en OCMW Lier willen twee hoeves en een pastorie verkopen. De stad raamt de opbrengst op minstens 2.265.000 euro.

CVR

De Grote Gasthuishoeve in de Bogaertsheide 12 in Kessel (Nijlen) en de bijbehorende percelen zouden minstens 1,3 miljoen euro moeten opbrengen. Voor de Gasthoeve op de Liersebaan 185 in Koningshooikt (Lier) bedraagt de instelprijs 650.000 euro. Voor de pastorie op de Mechelsesteenweg 233 in Lier willen stad en OCMW minstens 315.000 euro. De verkoop van de pastorie gebeurt via Biddit, een onlinebiedingsplatform georganiseerd door de Kamer van Notarissen. Op welke manier het OCMW de twee hoeves gaat verkopen, staat nog niet vast.

“Toen de huurders uit beide hoeves vertrokken, hebben we beslist om ze te verkopen. De renovatie van de Gasthoeve in Koningshooikt kost namelijk veel geld. De Gasthuishoeve in Kessel verkopen we enerzijds omdat die niet in Lier ligt, anderzijds omdat we ons voortaan willen beperken tot gewone huizen die je gemakkelijk kunt verhuren”, zegt schepen van Patrimonium Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Een andere reden voor de verkoop: stad en OCMW Lier hebben geld nodig om de renovatie van het begijnhof te betalen. Als de OCMW-raad maandag het licht op groen zet, kan de verkoopsprocedure starten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier