Andres Iniesta gaf in een documentaire te kennen dat hij met een depressie sukkelde in 2009.
Volledig scherm
PREMIUM
Andres Iniesta gaf in een documentaire te kennen dat hij met een depressie sukkelde in 2009. © AFP

Dubbel zoveel voetballers met depressieve gevoelens: “Zestig procent is somber over de toekomst”

VoetbalSteeds meer profvoetballers hebben last van depressieve gevoelens tijdens deze coronacrisis, blijkt uit een studie van de Amsterdam Universitair Medische Centra en FIFPro. Dr. Vincent Gouttebarge (44) – Chief Medical Officer bij de internationale spelersvakbond – over die opmars.

16 reacties

  • Bruno willems

    4 jaar geleden
    Dat ze dan gaan werken knelpunt beroepen genoeg bende bleiters wat moeten de arbeiders dan zeggen met 5 a 10 maal minder in een maand
  • sebastien dupont

    4 jaar geleden
    Mensen; niet alles draait om geld. Een miljonair kan even (on)gelukkig zijn als iemand uit de middenklasse.
  • claudio lugli

    4 jaar geleden
    Ge zou er nog compassie mee krijgen,een loon waar een werkende mens 100jaar voor zou moeten werken en generatie erna ook nog.maar goed dat er maar 1 God bestaat(als die al bestaat) want zij vinden hun eigen zo goddelijk ,dat ze nog amper weten wat een normaal leven inhoud
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Duidelijk dat ze allemaal in hun droomwereldje leven en geen idee hebben hoe het leven er voor Jan met de pet uitziet . Dagelijks zien we de bekenden en rijken deze aarde hun beklag doen dat ze het zo ellendig vinden opgesloten zijn in hun riante villa's met zwembad, fitnessruimte , bioscoop enz .
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp.. Menig voetballer heeft een contract wat gelijkstaat aan minimaal een tienvoud van wat de gemiddelde belg verdient op jaarbasis en een sociale zekerheid, waarbij de belgische voetballers kunnen terugvallen op uitkering waar de (echte) belastingbetaler voor opdraait..? Ocharme toch..