Verkiezingsaffiche Cathérine François (PS), Sint-Gillis.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkiezingsaffiche Cathérine François (PS), Sint-Gillis. © RV

Gemeenteraadslid (PS) dat agent uitmaakte voor nazi na arrestatie zoon neemt ontslag uit politieraad: “Onbegrijpelijk, ze bracht het leven van onze collega in gevaar”

“Nazistisch, racistisch en seksueel pervers.” Zo noemt gemeenteraadslid Cathérine François (PS) de politie-inspecteur die haar zoon in haar thuisgemeente Sint-Gillis oppakte. François, lid van de politieraad, beschuldigt de inspecteur van politiegeweld, maar dient geen klacht in. Politievakbond NSPV eiste haar vertrek uit de politieraad. De PS maakt nu bekend dat de vrouw na overleg met de partij haar ontslag indient en start een interne tuchtprocedure op.

37 reacties

  • Lieve Vandamme

    4 jaar geleden
    Mevrouw, Uw zoon meent misschien wat méér te mogen dan iemand anders? U reageert héél respectloos en zeker niet educatief!!
  • claude sanders

    4 jaar geleden
    Onmiddellijk ontslag, niet waardig politica te zijn en dan nog één die zetelde in de politieraad, onbegrijpelijk, zielig.Deze dame denkt dat zij boven alles staat. Als ex-lid van de voormalige Rijkswacht en BOB veroordeel ik haar wijze van optreden.Een gerechtelijke klacht tegen deze persoon is zeker aan te bevelen.Beste politiemensen jullie hebben mijn steun.
  • ERIK VAN DE MAELE

    4 jaar geleden
    Als politieker heb je een voorbeeldfunctie en dat geldt zeker ook een beetje voor zoonlief. Als je zoon betrapt wordt op niet-naleven van samenscholingsverbod en drugsbezit dan verdient HIJ een uitbrander van zijn moeder en niet de mensen belast met de ordehandhaving. Mijn ouders hebben mij altijd respect voor orde en gezag bijgebracht !!! Geen waarschuwing maar ontslag uit politieraad en uit de politiek stappen is het enige antwoord. Minder is een slag in het gezicht van burgers en politie.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    4 jaar geleden
    Onmiddellijk ontslag zou hier op moeten volgen. Deze vrouw moet ook voor het gerecht komen.
  • Danny Wauters

    4 jaar geleden
    Een typisch geval van een politieker die belust is op de macht en denkt alles te mogen zeggen. U weet wel van die soort die zegt weet ge wel wie ik ben. En in plaats van haar zoon te beschermen die er duidelijk dezelfde mentaliteit op na houdt, zou ze hem beter duidelijk maken dat mama een publieke functie heeft in plaats van de politie te gaan besmeuren en beledigen. In dit geval is zelfs een ontslag uit de politieraad onvoldoende, want ze blijft in haar gemeente een publieke functie behouden.