Op heel wat plekken worden al mondmaskers gemaakt. (themabeeld) © JAA

#NationaleNaaiActie wil Belg massaal mondmaskers laten maken

De twee burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co lanceren deze week de #NationaleNaaiActie. Bedoeling is om het hele land te mobiliseren om zelf mondmaskers te maken.

LEES OOK. Regering belooft gratis mondmaskers, maar niemand weet wie ze gaat maken

LEES OOK. Zo maak je zelf een mondmasker

Het initiatief werd afgestemd met de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid en kreeg de zegen van virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht, zo melden de organisaties maandag.

De actie wordt daarnaast ondersteund door het Vlaamse Kruis, de Katholieke Kerk van België, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Femma en meer dan 300 steden en buurtcentra. Meer dan 50.000 vrijwilligers hebben zich al geëngageerd, klinkt het. Het gezicht van de campagne is Lieven Scheire.

LEES OOK. Patroon om zelf mondmasker te maken al 1,76 miljoen keer gedownload

Om aan de actie deel te nemen, kunnen landgenoten surfen naar de website maakjemondmasker.be om er het patroon en de instructies te downloaden en zich vervolgens, met of zonder naaimachine, aan het naaien te zetten. De maskers kunnen nadien via officiële inzamelpunten gedoneerd worden en zullen op basis van de exitstrategie worden verdeeld. Er wordt ook opgeroepen om ze aan vrienden, familie en buren te schenken.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer