Koning op bezoek in Antwerpse haven: babbel met dokwerkers en ondernemers

Koning Filip was deze voormiddag in de haven van Antwerpen. In het kader van de coronacrisis geeft hij extra aandacht aan de logistieke keten en wil hij het belang benadrukken van een vlot werkende goederenstroom. Hij toonde zo zijn appreciatie aan de 60.000 mensen die dit dagelijks mogelijk maken. Op zijn programma stond ook een gesprek met enkele havenarbeiders.

ph

De Koning begon zijn bezoek bij de MPET terminal, de grootste containerterminal van Europa aan het Deurganckdok waar jaarlijks zo’n 9 miljoen containers worden gelost. Als eerste punt op de agenda liet de vorst zich door de havenautoriteiten informeren over de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Bij de ontvangst tekenden onder andere burgemeester Bart De Wever, havenschepen Annick De Ridder, gouverneur Cathy Berx en ceo Jacques Vandermeiren present. Na dit inleidend gedeelte had Filip een afspraak met een groep havenarbeiders.

© Photo News

Vervolgens voerde Filip een gesprek met enkele bedrijfsleiders die hem vertellen hoe creatief ondernemerschap nu meer dan ooit aan de orde is. In tijden van crisis is innovatiekracht een grote troef. Een initiatief dat de wendbaarheid van de haven illustreert, zijn de ‘slimme armbanden’ van het technologiebedrijf Rombit. Veiligheid is immers van essentieel belang voor alle medewerkers in de haven. De Koning kreeg uitleg over de test die het Havenbedrijf hiermee binnenkort opstart. Initieel voorzien om de veiligheid op de werkplek te ondersteunen, is deze technologie op een paar weken tijd omgezet in een tool om social distancing te waarborgen en zo coronabesmettingen te voorkomen.

© Photo News

© Photo News

Lees ook: Antwerps bedrijf Rombit ziet vraag naar distancing-armbanden exploderen

Ook bracht koning Filip een bezoek aan de Grensinspectiepost op Linkeroever. Douane en het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen werken er nauw samen op dezelfde locatie. Alle spelers in de nautische en logistieke keten van de haven zijn sinds de uitbraak van het coronavirus 100% operationeel gebleven.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge