Britse premier Boris Johnson: “Te vroeg om lockdown te lossen”

De Britse premier Boris Johnson is na zijn besmetting met het coronavirus opnieuw aan de slag. Een versoepeling van de maatregelen om de verspreiding van het virus te gaan is volgens hem momenteel nog niet aan de orde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat zei Johnson maandagmorgen. De regering zal de lockdown enkel lossen als ze zeker is dat er geen tweede besmettingsgolf komt, aldus Johnson.

De premier is zondagavond teruggekeerd naar Downing Street 10. Johnson zou volgens Britse media met zijn ministers het plan hebben besproken om de lockdown ‘aan te passen’, in plaats van op te heffen. Dat gebeurt dus voorlopig niet. De huidige lockdownmaatregelen gelden tot 7 mei.

Johnson was enkele weken buiten strijd door het coronavirus. Hij lag vanaf 5 april een week in het ziekenhuis, waarvan ook een tijd op intensieve zorg, en herstelde daarna thuis verder. Al die tijd werd hij vervangen door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab.

LEES OOK. Boris Johnson praat voor het eerst sinds hij intensieve zorgen mocht verlaten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer