Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum.
Volledig scherm
Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum. © Photo News

"Telewerk blijft de norm, nieuwe manieren van ontspanning zijn mooie motivatie om maatregelen te blijven opvolgen”

Volgende week kunnen bedrijven opnieuw opstarten, maar telewerk blijft wel de norm. Dat heeft Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum, maandag op de dagelijkse persconferentie gezegd. Hij benadrukte ook dat de maatregelen nog goed opgevolgd moeten worden.

7 reacties

  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    1 vraag was, hoe zit het met het vaccin medische raadgevers. Dan werd het stil zeg dan eerlijk tot dan vaccin veel doden. Klaar dan weten we het. Al die zever.
  • Jan Kerschot Boudewijns

    4 jaar geleden
    Veel bedrijven zijn door het coronavirus te weten gekomen dat er teveel personeel bureau taken verrichten, achteraf komt de aanpassing wel.
  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Telewerk gaat niet de norm worden na de crisis zoals ik soms hoor. Technisch mag het nog mogelijk zijn, het sociale van met een groep mensen fysiek in 1 ruimte te vergaderen is veel sterker. Telewerk kan je gebruiken als het moet en als iets snel moet gaan, maar de standaard zal het niet direct worden. Misschien later, als men heel realistisch aanvoelende virtuele vergaderingen in 3D kan opzetten, dan maakt telewerken misschien meer kans.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Groot gelijk, we moeten dringend anders gaan leven.
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    Maak jullie toch geen illusies, na de crisis zal ALLES terug worden als daarvoor, en waarom niet? Het enig wat zou moeten veranderen is de globalisering maar dat is een utopie, daar speelt het geld en dat kan men niet veranderen.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. OVERZICHT. 127 nieuwe ziekenhuisopnames, dodentol stijgt tot 7.207

    OVERZICHT. 127 nieuwe ziekenhuis­op­na­mes, dodentol stijgt tot 7.207

    Er zijn de afgelopen 24 uur 113 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 7.207 doden brengt. Van de 113 overlijdens stierven 60 mensen in de ziekenhuizen en 53 in de woonzorgcentra. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt, met 127 nieuwe patiënten, al speelt hier waarschijnlijk het weekendeffect. Gisteren werden nog 204 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorg blijft stabiel, er liggen nog 903 personen, 600 van hen moeten beademd worden.