Koningin Maxima wuift haar onderdanen toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Maxima wuift haar onderdanen toe. © EPA

PORTRET. Koningin Máxima: de Argentijnse die ‘ver weg’ wilde blijven van het koningshuis, maar elke crisis majestueus doorstaat

RoyaltyZe is zonder twijfel al jaren het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Máxima Zorreguieta (48) veroverde vele harten toen ze op 2 februari 2002 in het huwelijk trad met prins Willem-Alexander, en dat doet ze vandaag als koningin nog steeds. Dat bleek ook maandag tijdens Koningsdag, dat gezien de coronacrisis voor één keer tot ‘Woningsdag’ werd gedoopt. De Nederlanders krijgen geen genoeg van koningin Máxima, onder Duitse vrouwen is ze de meest gewaardeerde ‘royal’ en in Vlaanderen wordt ze het meest genoemd na de eigen Belgische koningin Mathilde. En wij weten ook waarom.

9 reacties

  • Leopold Bielen-Buczek

    1 jaar geleden
    Doe het haar maar eens na! Een Argentijnse die zoveel talen praat, zeer mooi, elegant en gemeend warm en vriendelijk. Bovendien zeer intelligent, een zakenvrouw en zeker koningin waardig, veel respect voor haar. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima vormen een prachtig gezin samen met hun 3 dochters. Een voorbeeld voor veel Koningshuizen!
  • Hilde Weymeersch

    3 jaar geleden
    Het is toch gemakkelijk stijlvol te zijn als je veel geld hebt.
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    Stijlvolle prachtige koningin. Na haar huwelijk sprak ze het Nederlandse volk toe in quasi feilloos Nederlands waar ons koningshuis een voorbeeld kan aan nemen. Ze mengt ze als een gewone vrouw onder het Nederlandse volk en haar omgang met de mensen komt heel spontaan over. Je ziet dat ze door de mensen op de handen gedragen wordt.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Respect een mooie,intelligente en sympathieke vrouw.Alexander mag zich een gelukkig man noemen.
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Een voorbeeld van hoe een koningin moet zijn ! Klasse, grote klasse en zij dwingt daarmee bovendien veel respect af !