Wie parkeert, vergeet best niet te betalen. © Chris Van Rompaey

Autobestuurders zijn misnoegd nu parkeerwachters weer onaangekondigd controleren

De parkeerwachters zijn in Lier na enkele weken van inactiviteit weer op pad. Heel wat autobestuurders lieten zich daardoor verrassen, want ze gingen er onterecht vanuit dat je gratis of zonder parkeerschijf mocht parkeren.

CVR

“We hebben het betalend parkeren en de blauwe zones op geen enkel moment aangepast of geschorst naar aanleiding van corona”, benadrukt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA). “Indigo, het bedrijf dat instaat voor het beheer van het betalend parkeren en de controle op de blauwe zone, had op eigen initiatief wel haar controleregime aangepast. Dat doet het nu opnieuw. De verplichting om een parkeerschijf te leggen of om de parkeerbeurt te betalen, was tijdens de gehele periode overigens geldig, waardoor op elk moment een controle mogelijk bleef.”

“De stad was overigens geen vragende partij om het betalend parkeren stop te zetten”, gaat de schepen verder. “De voornaamste doelstelling ervan is immers zorgen voor voldoende rotatie op de parkeerplaatsen, zodat bezoekers van onder meer handelszaken die open mochten blijven, een plaats konden vinden. En dat was ook nodig, want er werden ongeveer 4.400 gratis tickets van dertig minuten genomen in straten waar winkels open zijn of afhaal mogelijk is. Door dit systeem konden mensen die kwamen afhalen bij deze zaken, zonder veel problemen op wandelafstand hun wagen kwijt.”

Schepen Wollants blijft erbij dat het niet nodig was om over het hervatten van de controles te communiceren. “Indigo laten communiceren dat je opnieuw moet betalen, zou enigszins bizar zijn als dat de hele tijd onveranderd zo was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus