Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © AP

NY Times analyseert briefings president Trump over coronavirus: “Vertoon van presidentiële overmoed en zelfmedelijden, zoals historici nooit eerder hebben gezien”

Drie journalisten van The New York Times hebben de briefings van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de coronacrisis onder de loep genomen. Uit de analyse blijkt dat die vooral uitblinken in zelfbewieroking, overmoed en zelfmedelijden.

5 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Het valt maar moeilijk te ontkennen dat Trump met zijn dagelijkse persconferenties een modderfiguur heeft geslagen en finaal door de mand is gevallen. Hij had de mogelijkheid om zich te profileren als een daadkrachtige leider met intelligent leiderschap maar ging af als een gieter..Dat komt ervan als u de raad van uw raadgevers negeert en begint te improviseren
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    New York times en Washington post, 2 kranten die steeds fouten bij Trump vinden. En als ze niets hebben, dan verzinnen ze wel wat zoals fraude bij het stemmen, de bemoeienis van Putin enz.
  • Hermans Steven

    4 jaar geleden
    Hij heeft afgedaan. De ogen van de Amerikanen zijn eindelijk open aan het gaan. Republikeinse senatoren zien hun populariteit drastisch afnemen nu Trump faalt op alle gebied. Tijd om weer iemand intelligent in het WH te krijgen, en dat zal geen republikein zijn!
  • jan strynckx

    4 jaar geleden
    MSM zegt dat Joe Biden de presidentsverkiezingen zal winnen. Trump mag dus op beide oren slapen.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Geef hem een beetje krediet. Hij heeft een nieuw woordje geleerd; 'sarcastisch'. Indien hij iets zegt dat hem achteraf veel kritiek oplevert, dan kan hij vanaf nu altijd zeggen dat het met de nodige dosis sarcasme geïnterpreteerd moet worden. Valt dit nu pas op trouwens, elke persconferentie dient ter verheerlijking van zijn persoon zijn ook al is de realiteit totaal anders. Indien men hem hierop aanspreekt, dan stort hij ineen en vervolgens schort hij alles op.