© BELGA

Bestuurder met vals buitenlands rijbewijs loopt tegen de lamp

De Antwerpse politie hield zondag op verschillende plaatsen een verkeerscontrole. Bij één controle werd een wagen geïmmobiliseerd omdat de bestuurder een vals Oekraïens rijbewijs aan de politie voorlegde.

jtp

De inspecteurs hadden een vermoeden dat het rijbewijs van de man vals was, maar riepen voor de zekerheid de expertise in van de luchtvaartpolitie in Deurne. “Zij bevestigden het vermoeden. De bestuurder had geen ander geldig rijbewijs op zak en dus immobiliseerde de politie de auto”, aldus de politie.

Op aangeven van het Antwerps parket werd ook een motor met drie wielen geïmmobiliseerd. De bestuurder beschikte niet over het juiste rijbewijs om met dat type voertuig te rijden, en was daarvan ook op de hoogte. Een motard zag dan weer zijn kenteken in beslag genomen worden omdat het geseind stond.

Tot slot betrapte de politie nog zestien bestuurders die aan het gsm’en waren, zeven roodrijders drie bestuurders die fietsers inhaalden in een fietsstraat en evenveel bestuurders die de volle witte lijn hadden overschreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER