ANP
Volledig scherm
© ANP

"Belangrijk om kinderopvang geleidelijk op te bouwen”

De Federatie Kinderopvang, de sectorfederatie aangesloten bij Unizo, raadt crèches aan om de richtlijnen van Kind en Gezin te blijven volgen, om kinderopvang voor te behouden voor kinderen van wie de ouders werken in essentiële beroepen of kinderen uit kwetsbare gezinnen. Niet alleen omwille van de veiligheid, maar ook vanuit pedagogisch oogpunt.

3 reacties

  • Bebelleke Mortier

    4 jaar geleden
    Alles heeft zijn voor-en nadelen. Ik ben zelf onthaalouder en heb met 2 kindjes doorgewerkt. Deze week 1 kindje opnieuw erbij en volgende week eentje of 2. Het gaat geleidelijk en is haalbaar op deze manier. Mijn man en zoon hebben de hele corona-crisis doorgewerkt, in een niet-essentiele sector. Maar de bedrijven hadden geen optie om te sluiten. Ik ben van het idee dat iedere werkende ouder recht heeft op opvang. De kinderen zitten in hun vertrouwde omgeving!
  • Willy Brordus

    4 jaar geleden
    "Kinderen die wekenlang niet meer naar de opvang zijn geweest, moeten daar weer aan wennen." Ja dat is inderdaad zo en dat is na elke vakantie zo, so what ? Beweert deze dame nu dat het in the best interest van het kind is dat het nog maar wat langer thuisblijft ?? Wij hebben het opgegeven hoor, onze dochter gaat al heel de week terug naar de (noodopvang)creche. De dames die er werken werden al die weken toch gewoon doorbetaald om thuis te zitten, onze flexibiliteit heeft ook grenzen !
  • Rudy Raes

    4 jaar geleden
    Er is nooit communicatie geweest zeker bij onthaalouders die thuis werken , die moeten alles alleen oplossen .