De gemeente houdt de betonnen opschriften voorlopig in bewaring. © Kevin Verboven

Betonnen opschriften van oude kanaalbrug in Massenhoven krijgen tweede leven

De gemeente Zandhoven heeft de betonnen opschriften met de dorpsnaam Massenhoven en de kilometerbepaling voor de schippers van de brugpeilers van de oude kanaalbrug verwijderd. De nieuwe brug over het Albertkanaal is in aanbouw en de oude wordt over enkele maanden gesloopt.

kma

N-VA stelde in 2018 voor om de dorpsnaam te recupereren en de stenen te integreren als kunstwerk op de nieuwe rotonde op de N14 voor de Burger King, naar analogie met het stuk stalen brug dat op de rotonde in Oelegem werd geplaatst. “We weten nog niet exact wat we ermee gaan doen”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Maar we wilden ons niet laten verrassen door de sloop en alvast alles veilig stockeren.”

De gemeente heeft recent trouwens het onderhoud en de aanplantingen op de rotonde aan de Amelbergastraat-N14 overgenomen van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Er groeide veel onkruid, nu hebben we alles netjes aangeplant. Er waren voorstellen van plaatselijke tuinaanleggers om het te onderhouden in ruil voor een publiciteitsbord op de rotonde zoals aan het kapelletje in Massenhoven, maar dat wou Wegen en Verkeer niet”, zegt burgemeester Van Hove. “Ook de grote ovalen rotonde op de N14 gaan we nu als gemeente zelf onderhouden omdat het er vol onkruid groeit.”

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER