Burgemeester Marleen Peeters overlegt samen met de politie en de uitbater van Tropicana IJshoeve uit Gierle over de drukte aan de ijskraam. © Gemeente Lille

Burgemeester waarschuwt voor volkstoeloop op ijsjes: “Anders moeten we de ijskramen sluiten”

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille zat maandag samen met de politie rond de tafel om problemen te bespreken over een grote toeloop bij Tropicana IJshoeve aan de Kosterstraat in deelgemeente Gierle. Ook in Tielen (Kasterlee) werd gewag gemaakt van te veel volk bij IJssloeberke.

bvdl

De uitbater van het ijskraam Tropicana IJshoeve in Gierle was aanwezig bij het overleg op het gemeentehuis in Lille. “Aan onze ijsjeskramen liep het afgelopen weekend mis. Te veel mensen bleven met hun ijsje aan de verkooppunten staan”, zegt de burgemeester. “Aan Tropicana IJshoeve in Gierle waren de problemen het grootst. De ijsverkopers doen hun best om de maatregelen na te leven, maar enkel met de hulp van de klanten kunnen ze ervoor zorgen dat ze open mogen blijven.”

De gemeente en de politie vragen aan de mensen om afstand te houden bij het aanschuiven en de ijsjes niet ter plaatse op te eten. “IJs eten op de fiets is niet eenvoudig. Maak dan een wandeling met je ijsje en keer terug om je fiets op te pikken. Of parkeer je fiets wat verder en wandel heen en terug naar het ijskraam”, luidt het advies van de gemeente. De politie houdt een verhoogd toezicht. Iedereen die de afstandsregels niet respecteert, riskeert een boete van 250 euro. “Als de problemen blijven, moeten de ijskramen sluiten”, zegt de burgemeester.

Nadarhekken

De politie kreeg zondag ook meldingen van te veel volk bij IJssloeberke in Tielen (Kasterlee), op de grens met Poederlee (Lille). De gemeente heeft dit maandagochtend ook besproken op de crisiscel met de politie. “De politie is zondag twee keer langs geweest bij IJssloeberke en toen werd de social distancing wel gerespecteerd”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. “We hebben de uitbaters wel nadarhekken aangeboden. We hebben hen ook geadviseerd om een steward in te schakelen bij drukke momenten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER