Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

De mentale tol van corona: 1 op de 2 werkende Belgen kampt met angst en depressieve gevoelens

De coronacrisis heeft niet alleen een impact op de fysieke gezondheid, het laat zich ook voelen ‘in ons koppeke’. Dat blijkt uit een grote studie van de KU Leuven en Idewe. Bijna de helft van de werkende Belgen kampt met angst en depressieve gevoelens. Vooral alleenstaanden en samenwonenden met kinderen hebben het lastig. 

3 reacties

  • van dorpe sabien

    4 jaar geleden
    ik ben alleen en ik zie niemand al sedert de lockdown begonnen is en ik begin dat hier allemaal beu te worden het begint tijd te worden dat ik eens ergens naartoe kan gaan de schilderwerken zijn hier gestopt daardoor er kan niet doorgewerkt worden het staat allemaal vol in mn huis het begin dus tijd te worden dat het 18 mei is dat er dan volgens de maatregelen weer iemand kan komen om door te doen met de werken het werkt op mn zenuwen
  • Wendy Vandereyken

    4 jaar geleden
    Wat had je dan verwacht ? Mensen zijn geen robots zonder gevoelens of emoties. Er zijn er die nu hun geliefde bij zich hebben en nog samen kunnen knuffelen en vrijen, en er zijn er ook veel die nu niet kunnen samenzijn en hard naar elkaar verlangen, of die bijvoorbeeld hun kinderen of kleinkinderen niet kunnen zien of vastpakken. En dit kan nog vele maanden duren. Dit mag op mentaal vlak niet onderschat worden.
  • Johan hendrickx

    4 jaar geleden
    Dit toont, indien de cijfers echt kloppen, de mentale on-weerbaarheid van de mens in deze tijden. Voor velen is (was) alles normaal en verworven. Een situatie zoals deze biedt misschien de mogelijkheid om alles eens op een rijtje te zetten en te relativeren. En wij leven dan nog in een werelddeel waar geen oorlogen, hongersnoden of andere rampen zijn..