Copernicus ECMWF
Volledig scherm
© Copernicus ECMWF

‘Ongewoon’ gat van 1 miljoen vierkante kilometer groot in ozonlaag boven de Noordpool, is alweer dicht

Een “ongewoon” ozongat dat begin deze lente boven de Noordpool ontstond en uitgroeide tot het grootste gat ooit in de Arctische ozonlaag, is opnieuw dicht. 

7 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Roeland Gorris En wat zou jij in dat geval dan doen? Je schouders ophalen, zeggen dat je het niet weet en vertrekken? Zo werkt wetenschap niet. Als er iets is dat niet begrepen is, dan wordt het onderzocht.
  • Steven Van haezevelde

    4 jaar geleden
    Inderdaad Tine, nagel op de kop :) nu ondanks dat dit een natuurlijk fenomeen is, was het toch geen slechte beslissing om de drijfgassen, CFK's te bannen uit de spuitbussen, maar veel wordt toch ook wel overroepen zenne en de angstzaaierij...
  • Dirk Steyaert

    4 jaar geleden
    Op een dag had de mens de technologie om een gat in de ozonlaag te vinden. Niemand heeft ooit geweten of er daarvoor al gaten zijn geweest, of niet. Of ze zichzelf weer sloten of niet. Enkel het was vastgesteld. Enkele wetenschappers vonden het nodig aan de alarmbel te trekken. En de rest is geschiedenis.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Niet zo verwonderlijk,hou die vliegtuigen aan de grond ,de oorzaak .Al aangehaald , vliegtuigen brengen meer schade toe en verpesten de lucht erger dan men wil toege-ven en dit is bij deze wel meer dan bewezen.
  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    Werd er jaren geleden ons niet voospeld da wij er niets gingen aan doen wij het jaar 2000 niet zouden helen.( niet meervliegen geen deodeant meer gebruiken ijskasten was een zeer groot gevaar) toen was die pandeminne van angst zaaien door onze regering reeds goedbegonnen. En tegen 2000 moesten wij ons klaar houden ,er kon ik weet niet wat gebeuren. Het gevolg zie heel wel in de onzekerheid vd vlamingen .