Gerechtje voor in je kot ! Loïc maakt curry uit de voorraadkast
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 personen)
2 uien
2 tenen knoflook
4 vastkokende aardappelen
1 wortel
1 el gele currypasta
1 glas quinoa
½ groentebouillonblokje
1 blik kerstomaten (400 g)
1 blik kikkererwten (200 g)
1 blik rode bonen (400 g)
1 blik kokosmelk (400 g)
1 lente-ui
1 limoen
vissaus
BEREIDING
• Schil en snijd 2 uien in slierten en 2 tenen knoflook in stukjes.
• Stoof de uien glazig in koolzaadolie.
• Schil, spoel en snijd 4 vastkokende aardappelen en 1 wortel in grove stukken.
• Voeg toe aan de uien. Voeg nu ook de knoflook toe.
• Breng op smaak met 1 el gele currypasta en laat goed mee aanbakken.
• Spoel 1 glas quinoa onder koud stromend water.
• Kook 1 glas quinoa met 2 glazen water en kruid met ½ groentebouillonblokje.
• Voeg 1 blik kerstomaten, 1 blik kokosmelk, 1 blik rode bonen en 1 blik kikkererwten toe aan de curry.
• Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen.
• Snijd 1 lente-ui fijn en een limoen in partjes.
• Giet de quinoa af.
• Breng de curry op smaak met een scheutje vissaus en het sap van ½ limoen.
• Serveer en werk af met lente-ui en limoen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?