Archieffoto van TraceTogether, de tracing app die in Singapore wordt gebruikt.
Volledig scherm
Archieffoto van TraceTogether, de tracing app die in Singapore wordt gebruikt. © AFP

Belgische prof: “Tracing app kan al van pas komen als 15 tot 20 procent van de bevolking die gebruikt”

Een tracing app in de strijd tegen Covid-19 kan al van pas komen indien 15 tot 20 procent van de bevolking hem gebruikt. Dat heeft professor Bart Preneel van de KU Leuven gezegd in de Kamer. Elders werd eerder een penetratiegraad van 60 procent naar voren geschoven.

7 reacties

  • Zoë-Man Deketele

    4 jaar geleden
    Als de app de "uid" die Inde buurt komt lokaal bewaard en ook de eventuele tijdsduur (+ signaalsterkte voor schatting va' de afstand) , dan hoeft je locatie niet gedeeld of opgeslagen te worden op een server. Indien iemand positief test dient zijn "uid" wel gedeeld te worden met alle gebruikers (maar de echte identiteit blijft zo wel verborgen).
  • WILMA ULRIX

    4 jaar geleden
    Natuurlijk vindt zo’n professor dat de app al nuttig is als 20% van de bevolking die gebruikt. Hij verdient er als mede-ontwikkelaar immers geld mee. Gelukkig blijkt uit ervaringen elders in Europa dat het gebruik niet hoger is dan 5%. Piet Philipse
  • Walther Temmerman

    4 jaar geleden
    Er is al Big Brother genoeg. Dat ze hun energie maar stoppen in het vaccin of in geneesmiddelen.
  • Ronald Cardinald

    4 jaar geleden
    Ik doe niet er niet aan mee de staat beslist al genoeg over mijn leven ze hoef niet te weten waar ik rond loopt
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    Dus is de app slechts zinvol als 20 % van de bevolking zich alle 2-3 weken laat testen en dan in de app kan zetten, of hij/zij positief al dan negatief is. 2.200.000 testen, alle twee-drie weken? Ik zie het al gebeuren. Ze hebben er nog géén 10.000..