Leuvens burgemeester Ridouani: “Dat vrouw weken dood lag in woning is tragisch en stemt tot nadenken”

De vrouw was al een hele tijd overleden in haar woning. © hsb

Dat zondagavond in een sociale woning in de Leuvense Pioengang een 63-jarige vrouw werd aangetroffen, die er al enkele weken geleden overleed, is volgens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) “een tragisch gebeuren dat tot nadenken stemt”. Tijdens de gemeenteraad maandagavond zei hij “te willen weten wat hier aan de hand was, of ze bijvoorbeeld geen familie had of hoe het komt dat buren niets hebben kunnen opmerken”.

jvh

Ridouani reageerde op een vraag van N-VA-fractieleider Lorin Parys (N-VA), die erop wees “dat dit gebeurde op nauwelijks één straat van een stedelijk buurtcentrum en in een woning van de socialehuisvestingsmaatschappij Dijledal”. “Dit is intriest en zou niet mogen gebeuren in een warme stad als Leuven”, aldus Parys die het stadsbestuur opriep om nog meer te doen om dit soort voorvallen van eenzaamheid te voorkomen.

Ridouani wees er in zijn antwoord op dat het stadsbestuur in deze coronatijden al enorm veel inspanningen doet naar senioren toe. “We hebben 4.000 tot 5.000 onder hen opgebeld met de vraag of we iets voor hen konden doen. Via Leuven Helpt werden kaartjes verspreid die men bij buren kon insteken. Ook de wijkinspecteurs waren heel alert voor probleemsituaties. Ik maak me geen illusie dat we deze situaties volledig kunnen vermijden, maar als we in de toekomst nog meer kunnen doen, zal dat zeker gebeuren”, aldus Ridouani.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen