BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Zelf masker maken? Graag! Maar eerst even dit lezen... Alles wat u moet weten over mondkapjes

Handen wassen en afstand houden blijven de belangrijkste maatregelen tegen Covid-19, maar zodra de maatregelen versoepeld worden, zijn ook mondmaskers belangrijk. Welk type masker heb je dan nodig? Kan je die zelf maken? Waarom moeten kinderen geen masker dragen? Beschermt het masker je tegen het coronavirus? Al je vragen over mondmaskers beantwoord.

26 reacties

  • Xsarilde Willis

    4 jaar geleden
    @ godot lilly we moeten maskers dragen om anderen te beschermen. Ons zelf maakt niet uit. Dus nee dank u ik ga niet in een volle bus zitten om te gaan werken wat ik nu zou moeten. Dan liever ontslag. Ik heb een man en 1 van de 2 kinderen in de hoogste risico groep. Tarara en werk ze maar ik niet.
  • Françoise Otte

    4 jaar geleden
    "de filter moet na elk gebruik vervangen worden" " de sjaal die je voor je mond houdt, moet daarna gewassen worden" Tja, wat gebeurt er/ wat is het risico als mensen dat NIET doen. Dat zou ik wel willen weten.
  • sonja van oers

    4 jaar geleden
    Ik heb geen naaimachine en ga dat ook niet aanschaffen. Belgische regering moet maar zorgen dat er genoeg zijn. Zo niet, dan zal ik de economie de komende maanden ook niet steunen. Zal wel wegblijven vd massa. Niet shoppen, geen resto. Vind t prima zo.
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    1 ding is zeer duidelijk geworden, onze "leiders" zijn bende onbekwame knoeiers,niet alleen in deze corona saga, en met bijna zekerheid prutsen ze even hard op alle andere domeinen.
  • CHRIS VAN BOLES

    4 jaar geleden
    Je hebt geen mondmasker en moet er toch eentje dragen? Oplossing : maak uw eigen mondmasker. Hoe begin je eraan? Stap 1 : was uw handen. Stap 2 : ontsmet je naaimachine. Stap 3 : was weer uw handen. Stap 4 : zet een mondmasker op.....