Julie Van Espen
Volledig scherm
Julie Van Espen © rv

Telefacts Special over Julie Van Espen wordt niet uitgezonden: advocaten Steve Bakelmans verzetten zich tegen deelname speurders in reportage

Vanavond, dinsdag 28 april, zou VTM om 21.30 uur de Telefacts Special: ‘Julie Van Espen, 1 jaar later’, uitzenden. In deze reportage wordt een journalistieke reconstructie gemaakt van de moord op Julie Van Espen. Ook het hoofd van de Cel Vermiste Personen, Alain Remue, en de teamchef van de cel Agressie van de Federale Gerechtelijke Politie getuigen in de reportage over hoe zij de zaak beleefden. Maar omdat de advocaten van verdachte Steve Bakelmans gedreigd hebben een klacht in te dienen tegen de twee speurders, heeft de redactie van Telefacts in overleg met speurders en parket beslist de reportage voorlopig niet uit te zenden. In de plaats zendt VTM vanavond een aflevering van FAROEK uit, die normaal voorzien was voor morgenavond.

49 reacties

  • Frans Huygen

    4 jaar geleden
    Zijn advocaten hebben niets te eisen en de moordenaar zelf heeft geen rechten enkel nog maar plichten !
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Het moraliteitsonderzoek is nog altijd niet afgerond? Na een jaar dus nog altijd niet? bravo justitie, niks geleerd ! Misschien is het dan maar best ook dat deze zaak nog niet uitgezonden wordt. Zou nog kunnen vrijkomen wegens procedurefouten !
  • ria swaenen

    4 jaar geleden
    Heeft het slachtoffer een eerlijk proces gekregen? Waarom zowieso nog een proces? Gewoon levenslange opsluiting. De dader die bekend moet geen proces krijgen.
  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    Waarom moet hier per se een vervolg van komen op tv? Kijkijfers?
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Het geheim van het onderzoek mag en kan niet geschonden worden. Elke schijn van partijdigheid moet vermeden worden bij de onderzoekers. Zij moeten mogelijks nog getuigen in de rechtszaak.