De Franse premier Édouard Philippe spreekt  de Assemblée in Parijs toe.
Volledig scherm
De Franse premier Édouard Philippe spreekt de Assemblée in Parijs toe. © AFP

Als besmettingen genoeg dalen, openen Franse kleuter- en lagere scholen en winkels vanaf 11 mei

De Franse regering wil de lockdown gaan versoepelen, maar doet dat niet als op 11 mei het dagelijkse aantal vastgestelde besmettingsgevallen nog boven de 3.000 ligt. Dat maakte premier Édouard Philippe bekend in het parlement. Bij een gunstige situatie mogen kleuter- en lagere scholen opnieuw open, de middelbare scholen volgen een week later. Leerlingen in het middelbaar zullen verplicht mondkapjes moeten dragen. Philippe waarschuwt voor een risico op instorting van de economie als de coronamaatregelen niet op een voorzichtige manier afgebouwd worden.

11 reacties

  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    is het goed aangepakt of niet .dat moet de toekomst uitwijzen nu hebben we een volledige lockdown wat zeer zwaar is , dus normaal dat hier beter cijfers zijn als je iedereen opsluit ,wat na de lockdown persoonlijk weet ik hier ook niet hoe ik aan maskers moet komen dus als heel de meute buiten gaat lopen is het maar de vraag hoeveel er bijkomen met corona .? maar 1 ding is zeker ..ik ben het beu in mijn kot
  • Nick VANDENBULCKE

    4 jaar geleden
    De scholen in Frankrijk openen op vrijwillige basis.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De Franse overheidsmededelingen zijn goed te doen. Het is duidelijk. Hier op het platteland zijn we druk zaden en plantgoed aan het uitwisselen want er is te weinig plantgoed en duur en te weinig zaden. De prijzen van de groenten zijn de hoogte in gegaan. 4,5 euro voor een bloemkool! Er schort hier iets met transport en distributie.
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Hopelijk de grenzen ook ,winkelen in de lokale warenhuizen is een aanslag op mijn budget.
  • E C

    4 jaar geleden
    kleuterklassen blijven gesloten maar kleuters zullen in grote getale moeten opgevangen worden. Wie volgt nog?