Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin. © Photo News

België geeft Marokko lijst van 1.400 Belgo-Marokkanen die willen terugkeren naar ons land

België heeft de Marokkaanse autoriteiten een lijst overgemaakt met 1.400 namen van mensen met de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit die in Marokko vastzitten maar willen terugkeren naar België, waar ze officieel wonen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin vandaag aangegeven in de bevoegde Kamercommissie.

3 reacties

  • PATRICK VANHOVE

    4 jaar geleden
    En wie gaat dat circus betalen?
  • Salaheddine Belkheir

    4 jaar geleden
    Haha wees gerust Mevrouw De smet In 5 dagen ontvingen wij meer dan 5.800 e-mailberichten, die nu worden geanalyseerd om een lijst op te stellen van de meest kwetsbare personen. Personen die prioritair zijn tengevolge hun gezondheids- / arbeidssituatie en hun familie krijgen in de loop van volgende week bericht over het vervolg van deze terugkeer-operatie. Tengevolge het zeer groot aantal ontvangen aanvragen richten wij onze aandacht op de meest kwetsbare personen.
  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Onze grenzen voor iedereen dicht houden tot deze crisis voorbij is, toch geen risico's nemen?? Er zijn nog mensen met Belgische nationaliteit die om deze reden niet kunnen terug komen. Iedereen gelijk voor de wet en onze veiligheid en hun veiligheid. Regels zijn er om te volgen!!