CEO Hans Maertens van VOKA (rechts) tijdens een bijeenkomst van de taskforce Economische impact Corona.
Volledig scherm
CEO Hans Maertens van VOKA (rechts) tijdens een bijeenkomst van de taskforce Economische impact Corona. © Photo News

Voka eist snel duidelijkheid over heropstart bedrijven vanaf 4 mei: “Grootste obstakel is gebrek aan kinderopvang”

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka wil dat er de komende 24 uur duidelijkheid komt over de concrete modaliteiten van de heropstart van bedrijven vanaf 4 mei. De Nationale Veiligheidsraad zette vorige week het licht op groen, maar er is nog altijd geen ministerieel besluit gepubliceerd en dus blijft er onzekerheid. Voka dringt ook aan om vanaf volgende week de regeling voor kinderopvang uit te breiden voor alle ouders die buitenshuis werken.

7 reacties

  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Misschien moet Voka (de organisatie zelf) proberen om hier en daar kinderopvang te organiseren. Als is het maar voor 20 kinderen over heel Vlaanderen. Ook eens samen zitten met de vakbonden en andere werkgeversorganisaties voor wat ze samen kunnen doen. Voor ieder kind dat een oplossing gevonden wordt is een ouder die makkelijker aan het werk kan.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    zet dan maar een meldpunt op waar werknemers of klanten anoniem klacht kunnen indienen tegen hun werkgevers en winkels zodat vliegende controles kunnen worden gestuurd in het belang van de volksgezondheid. Anders zitten we binnen de kortste keren terug allemaal in quarantaine
  • NOEL CLAES

    4 jaar geleden
    VOKA vroeg om opening winkels en ze hebben gekregen wat ze wilden. En nu niet zagen he.
  • John Lux

    4 jaar geleden
    1,5 meter is verplicht behalve in bedrijven en het openbaar vervoer. Dan maar een maskertje opzetten. Als het daar mag dan moet het overal toegelaten worden
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Misschien per industrieterrein een crèche voorzien en de kosten te delen door de bedrijven ipv alleman een bedrijfswagen te geven?