Photo News
Volledig scherm
© Photo News

UCI stelt publicatie wielerkalender uit naar 5 mei: Ronde van Vlaanderen op 18 oktober, géén Clásica San Sebastián in 2020

WielrennenDan toch geen nieuwe wielerkalender vandaag. De UCI stelt de publicatie van de kalender uit naar 5 mei. De nieuwe datum voor de Tour (29 aug-20 sep) staat niet ter discussie, en de Ronde van Vlaanderen krijgt een plaats op 18 oktober. Daarnaast wordt er in 2020 géén editie van de Clásica San Sebastián georganiseerd. 

13 reacties

  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Als ik Evenepoel was zou ik giro laten voor wat hij was en kiezen voor alle klassiekers, om daarna naar Spanje te trekken. Zal wel een speciale vuelta zijn. Vermoedelijk met de Pyreneeën bergen in de eerste week !? Het late tijdstip op het jaar zal het anders niet toelaten vermoedelijk. Starten om half tien 's morgens om alles netjes voor het donker kunnen af te werken.
  • Johan hendrickx

    4 jaar geleden
    Gewoon de tour links laten liggen e n die chauvinistische fransozen laten sudderen in hun eigen potje. Ze kunnen dan alle franse ploegen uitnodigen en misschien hebben ze dan nog eens een winnaar uit eigen land..
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet goed waarom de rondes niet elk 1 week korter zijn. Als deze rondes zolang uitgesteld kunnen worden, is het toch ook wel mogelijk om 6 riten en 1 rustdag te schrappen. Met die 3 weken extra is het dan goed mogelijk om alle belangrijke 1-dagswedstrijden te rijden!
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    De klassiekers vanaf Oktober , en dan 5 maanden later opnieuw dezelfde klassiekers in het voorjaar . Dus tweemaal dezelfde wedstrijden in amper één jaar tijd ?
  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    de meesten zullen de tour gebruiken als voorbereiding op het WK, na 2 weken de tour verlaten is ideaal? wk veel belangrijker dan een ritje in de tour!