© KV Mechelen

KV Mechelen verkoopt mondmaskers en schenkt deel van opbrengst aan zorgsector

Ook voetbalclub KV Mechelen gaat herbruikbare mondmaskers verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de zorgsector. Voor het ontwerp van de maskers liet de club de keuze aan haar supporters. Uit de vier ontwerpen is woensdagnamiddag een winnaar uit de bus gekomen.

(svds, bap)

“De mondmaskers kosten 9,99 euro per stuk en zijn binnenkort beschikbaar in de webshop van Malinwa. Van dat bedrag schenken KV Mechelen en partner TopFanz 5 euro aan de Mechelse zorgsector”, klinkt het bij Malinwa.

Voor het ontwerp van de maskers deed de club een beroep op de fans. De supporters konden vorige week zelf hun ontwerp doorsturen via sociale media. Er kwamen verschillende ontwerpen binnen waaruit een selectie werd gemaakt. Via de Facebookpagina van KV Mechelen konden de fans tot woensdagmiddag stemmen. Een zwart mondmasker met daarop een dunne gele en rode lijn en het opschrift Malinwa behaalde de meeste stemmen.

© KV Mechelen

Eerder maakte KVM ook al bekend dat het een solidariteitsbijdrage van 100.025 euro schenkt aan de zorgsector in de Mechelse regio. De spelers en technische staf leverden een deel van hun salaris in om dat mogelijk te maken. Het personeel van ziekenhuizen en woonzorgcentra wordt ook uitgenodigd wanneer er weer gevoetbald kan worden met publiek.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL