© Theo Derkinderen

Verdachte opgepakt voor brandstichting in ondergrondse garage

Er is een man opgepakt die verdacht wordt van de brandstichting in de ondergrondse parkeergarage aan de Binnenweg. Het gaat om een veertiger uit de buurt.

tdk

De brand in de kelder en garage van een appartementsgebouw aan de Binnenweg werd zondagochtend in alle vroegte opgemerkt door een marktkramer. Hij alarmeerde onmiddellijk alle bewoners van het gebouw.

Vrij snel werd duidelijk dat de brand moedwillig was aangestoken. De politie startte onmiddellijk een grondig onderzoek en kon in de loop van zondag al een verdachte oppakken. Het ging om een 41-jarige Heistenaar die bovendien in de buurt woont.

“Hij is maandag voor de onderzoeksrechter geleid en die heeft hem aangehouden op verdenking van de brandstichting”, bevestigt parketwoordvoerster Nele Poelmans het nieuws.

De speurders zouden over een aantal elementen beschikken die in het nadeel van de verdachte pleiten. De man zelf zou alle betrokkenheid bij de brand ontkennen. Vandaar dat de speurders voorlopig niet weten wat het motief voor de feiten is.

Maandag kwam er opnieuw een branddeskundige ter plaatse in de ondergrondse garage voor verder onderzoek.

De verdachte moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Die beslist dan over zijn verdere aanhouding. Als hij schuldig wordt bevonden door de correctionele rechtbank, riskeert hij een straf van drie tot 28 jaar opsluiting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER