© FAROEK

Gewapende mannen proberen brasserie in Deurne binnen te dringen: politie zoekt getuigen

Twee gewapende mannen hebben in de nacht van 28 op 29 januari geprobeerd een brasserie in de Eksterlaar in Deurne. Hun inbraakpoging mislukte. Het duo komt duidelijk in beeld op bewakingscamera’s van de brasserie. In het VTM-opsporingsprogramma Faroek deed de politie dinsdag een oproep naar getuigen.

jtp

De feiten speelden zich af op woensdag 29 januari rond half één ’s nachts. Twee inbrekers klommen kort na sluitingstijd over de omheining de achterkant van brasserie Exter in de Eksterlaar in Deurne. In een overdekte gang naast de zaak proberen ze een bewakingscamera te draaien zodat hij het plafond filmt, maar dat lukt niet helemaal.

Op een tweede beeld komen de mannen goed in beeld. De eerste heeft een bivakmuts op. Hij draagt een donkere doorgestikte jas met een kap, een donkere broek en zwarte lederen schoenen. Op zijn jas staat een wit logo van Nike. De man heeft een zwart pistool bij.

De tweede verdachte komt het meest herkenbaar in beeld. Hij heeft een donkere stoppelbaard, donkere ogen en zware wenkbrauwen. Hij draagt een jas met daaronder een donkerblauwe sweater met kap. Ook zijn sjaal is donkerblauw en zijn schoenen zijn bruin/beige met witte zool. Hij lijkt een groot mes bij te hebben.

Tot tweemaal toe proberen ze via een deur binnen in de zaak te geraken. Dat lukt niet, waarop ze hun pogingen staken. Ze steken hun wapens weg en klimmen opnieuw over de omheining. Net op dat moment passeren een fietser en een voetganger. De politie wil deze getuigen graag spreken. Ook andere getuigen mogen zich uiteraard melden.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Laat het de politie weten via het gratis nummer 0800/30 300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu

© FAROEK

© FAROEK

© FAROEK

© FAROEK

© FAROEK

© FAROEK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER