“Als het te mooi om waar te zijn lijkt, is het dat ook”, aldus de topdiëtist.
Volledig scherm
PREMIUM
“Als het te mooi om waar te zijn lijkt, is het dat ook”, aldus de topdiëtist. © Michael Sels

Topdiëtist Michaël Sels deelt zijn beste tips om zo lang mogelijk gezond te blijven: “Plantaardige voeding is de sleutel tot succes”

We willen allemaal zo lang mogelijk gezond leven, dat beseffen we des te meer door de huidige coronacrisis. Maar hoe doe je dat? Heel simpel, zegt chef-kok, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en voedingsexpert Michaël Sels in zijn nieuwe boek ‘Lekker lang leven’. Hij deelt graag zijn beste tips, een heerlijk gezond dagmenu en ook hoe je die coronakilo’s geen kans geeft. Meer tips vind je in onze thuisblijfgids.

8 reacties

  • Christle Rondags

    4 jaar geleden
    De mens is omnivoor met vlees als uitzonderlijke aanvulling. Op dit moment is het meer regel dan uitzondering. Als we nu eens allemaal terug duurder en duurzamer vlees hadden van bij de slager vroeger dan was de wereld al beter.
  • marc Deglin

    4 jaar geleden
    maar dan wel geen planten die industrieel gekweekt zijn , daarvan is geweten dat er bijna geen mineralen inzitten , mineralen is voedingswaarde.
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    De btw op plantaardige producten zou beter afgeschaft worden. Dit is de meest gezonde voeding en dit zou een enorme besparing zijn in de gezondheidszorg moesten de mensen hier meer van eten i.p.v. vlees, vis, melk, eieren, ... . Die laatste zijn niet enkel nadelig voor de gezondheid maar ook voor de natuur en het dierenwelzijn. Hiervan zou men jaarlijks de btw moeten verhogen om ze uit de markt te prijzen. De extra btw inkomsten moet dan naar landbouwers gaan voor hun plantaardige omschakeling.
  • Willy De Gieter

    4 jaar geleden
    Heeft er iemand een extra aarde om al deze plantaardige voeding op te verbouwen?
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Ik heb er de buik van vol van al die diëtisten, Geef mij maar een lekker witblauw steak