© Photo News

Philippe Muyters geeft sportsector hoop: “Er wordt nagedacht over een oplossing voor onbelast bijverdienen”

Vlaams Parlementslid Philippe Muyters heeft goed nieuws voor de sportfederaties. Hij laat weten dat Minister van Sport Ben Weyts meedenkt aan een oplossing over het onbelast bijverdienen in de sportsector.

jmg, gfr

Donderdag 23 april bracht het Grondwettelijk Hof naar buiten dat de regeling rond onbelast bijverdienen vernietigd wordt.

Die maatregel impacteert de vele sportclubs in ons land. Vaak geven die sportclubs een kleine vergoeding aan hun medewerkers, die dat dan niet op hun belastingbrief aangeven. Die kleine bijverdienste zorgt er wel voor dat medewerkers zich jarenlang belangeloos inzetten voor de werking van hun sportvereniging.

Als dat geheel nu volledig belastingplichtig gemaakt zou worden, verliezen de sportclubs aardig wat vrijwilligers, of bestaat het gevaar daartoe. Het onbelast bijklussen was een idee om gepensioneerden ook nog de kans te geven om een centje bij te verdienen.

Muyters is nu van oordeel dat deze mogelijkheid voor de sportsector dus opnieuw ingevoerd moet kunnen worden, “want er was grote consensus over”, staat te lezen op zijn Twitterpagina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport