Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Studie: “Doelstellingen Klimaatakkoord Parijs niet haalbaar met huidig wereldwijd beleid”

De ambitie en de uitvoering van de plannen die landen hebben gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, is ontoereikend. Daardoor zal de CO2-uitstoot tegen 2030 lang niet zoveel afnemen als werd afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs. Zo blijkt uit een internationaal onderzoek van de Universiteit Utrecht en het Nederlandse Planbureau voor de Leefomgeving.

6 reacties

  • daniel stienen

    4 jaar geleden
    Zouden ze zich niet beter eerst toeleggen op het herstellen van de corona schade
  • wesley christiaens

    4 jaar geleden
    Dankzij corona halen we het mss net wel. Minder wagens op de baan, minder vliegtuigen, minder dieseltreinen, minder scheepvaart kortom een pak minder uitstoot. En als we eens meer in eigen land produceren en kopen ipv China, USA,... . We moeten eens dringend bij alles meer gaan denken en dingen veranderen.
  • Johan Streulens

    4 jaar geleden
    Lol..alles ligt plat toch? En ""nog" niet halende? Corona eerder dankbaar moeten zijn..eerlijk.. Immers "beloften" NIMMER gehaald weten te zijn! Loze beloften niet eens halende! LOL!
  • Anthony Steens

    4 jaar geleden
    Als het behalen van de klimaatdoelstellingen afhangt van onze rechtse rakkers, paljassen en oelewappers dan zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes...
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    We hebben momenteel toch andere prioriteiten, het corona virus bijvoorbeeld.