AP
Volledig scherm
© AP

Te snel maatregelen opgeheven: deel van Japan krijgt zwaardere golf van coronavirus te verwerken

Een deel van Japan krijgt met een tweede én zwaardere golf van het coronavirus af te rekenen. Volgens experts had die vermeden kunnen worden als de maatregelen niet zo snel opgeheven zouden geweest zijn.

99 reacties

  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Ons moment komt ook nog wel dat containers nodig worden om overleden Corona slachtoffers te bergen.
  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Zonder verplichte FFP2 mondmaskers, met te soepele maatregelen tegen het corona-virus, besmet 1 persoon ongeveer 3 anderen met covid-19. Na 2 weken zijn er ongeveer 4.783.000 mensen besmet (3x3x3x3...enz...14 keer) ! Daarvan sterven er tussen de 335.000 (7% wereldwijd) en de 717.000 (15% in Belgie). Zolang mensen dit niet doorhebben blijven er nieuwe besmettingsgolven ontstaan, tot wanneer de ganse wereld ingeent is met een anti-virus.
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    Dat komt omdat ze daar niet de grote experten hebben zoals in België. Experten die ons leren dat kinderen geen volwassenen kunnen besmetten bijvoorbeeld (stond gisteren in de krant!)
  • annick Heuzel

    4 jaar geleden
    In Japan is de anderhalve meter afstand al eeuwen de beleeftijdsafstand, handen worden niet geschud maar het hoofd gebogen,de laatste jaren is het dragen van mondmaskers er normaal als je je niet 100% voelt, dus mag je wel stellen dat deze heropflakkering verontrustend is!!
  • van dorpe sabien

    4 jaar geleden
    ik zie dat als een zwaardere versie van de griep want dat zal toch opeens stoppen de griep stopt ook opeens want in de zomer heb je dat ook niet we moeten daar gewoon mee leren leven en de mens moet zijn gezond verstand gebruiken