Voorzitter van de socialistische mutualiteiten Paul Callewaert
Volledig scherm
Voorzitter van de socialistische mutualiteiten Paul Callewaert © BELGA

Voorzitter socialistische mutualiteiten: “Wanbeleid ten aanzien van allerzwaksten”

Voorzitter van de socialistische mutualiteiten Paul Callewaert is streng voor het beleid dat in coronacrisis is gevoerd ten aanzien van ouderen en personen met een handicap. Deze mensen en hun verzorgers werden door de Vlaamse overheid "in de steek gelaten", zegt Callewaert in een toespraak naar aanleiding van het Feest van de Arbeid.

13 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    In verband met de woonzorgcentra heeft hij gelijk. Daar heeft de overheid echt schuld aan de vele overlijdens. Mensen in die centra zouden veilig moeten kunnen genieten van hun oude dag. Zeker als men wist dat het virus de ouderen hardt treft, moest hier extra aandacht gegeven worden. Het beleid faalde.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Wraakroepend dat die "sterke, vooral vláámse,overheid", de sterke sociale zekerheid de afgelopen jaren al systematisch heeft áfgebroken tot er haast niks is overgebleven.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Wie aan de pot zit likt eraan , iedere partij en alle kleuren .
  • André Van Elslande

    4 jaar geleden
    Wanbeleid is altijd aan te klagen en met alle middelen te bestrijden. Het zelfde geldt voor de profiteurs en die zijn er altijd geweest en niet alleen bij de zwakste van de bevolking. Tijdens de herstel periode van de crisis het goeie moment om eens deze topic grondig aan te pakken.
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Ik zou graag die categorie “allerzwaksten” eens zien en ik bedoel dat op een rationele eerlijke wijze . Ik heb de indruk dat er te pas en te onpas met mensen gejongleerd wordt wegens eigenbelang.