Li Xiting is medeoprichter van het bedrijf Mindray Medical, dat beademingstoestellen verkoopt.
Volledig scherm
Li Xiting is medeoprichter van het bedrijf Mindray Medical, dat beademingstoestellen verkoopt. © Mindray Medical

De winnaar van de coronacrisis: Chinese zakenman verdient elke dag bijna 35 miljoen euro

De coronacrisis maakt wereldwijd brokken in de economie. Miljoenen mensen verliezen hun job, ontelbare bedrijven dreigen overkop te gaan. Maar elke crisis heeft ook winnaars: Li Xiting, de rijkste man van Singapore, verdiende sinds het begin van het jaar al elke dag 34,7 miljoen euro. Zijn bedrijf verkoopt beademingsapparatuur.

13 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Hoog tijd dat Europa in Europa investeert in plaats van in China.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    En zou dat een gelukkige mens zijn? Ik betwijfel het. Van mij mag hij alle dagen 100 miljoen verdienen ik zou die zijn stress niet willen.
  • Kristof Verheyen

    4 jaar geleden
    Eén werknemer bij Amazon vervangt grosso modo 3 werknemers in de retail sector. Goed bezig zou ik zeggen. Dit wordt een bloedbad, een permanent verlies van jobs die nooit meer terug komen, een monopolie op het niveau van aanbod, en een monopsonie voor de aanbieders van produkten.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Waarmee bewezen is dat we dit soort dingen hier moeten maken en dat kan goedkoop ook. Waarom die gast rijk maken als we onze economie ook kunnen spijzen en mensen aan het werk houden in Belgie of Europa. Ik ben bereid een deel van mijn spaargeld te steken in dit soort start-ups in Belgie.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Als de crisis door is valt deze zijn bedrijf stil , overal hebben ze dan genoeg apparatuur en breken er waarschijnlijk minder tijden aan voor hem .