Minister Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Minister Wouter Beke (CD&V) © VTM

Beke: "Kinderbegeleiders moeten mondmasker dragen vanaf 4 mei. Maar als ze dan nog niet beschikbaar zijn, pas later”

De kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen kunnen vanaf maandag 4 mei geleidelijk meer kinderen verwelkomen. Dat blijkt uit een draaiboek van Kind en Gezin, waarover het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) communiceert. In eerste instantie worden de deuren opengezet voor kinderen waarvan minstens een van de ouders buitenshuis gaat werken. Vanaf 18 mei zullen ook kinderen van thuiswerkende ouders welkom zijn. Op mondmaskers voor kinderbegeleiders, blijft het voorlopig wel nog wachten.

31 reacties

  • Norma De Wever

    4 jaar geleden
    Hoe durven deze beleidsmannen nog hun mond open doen, Beke, Geens, De Croo, De Block, De Backer allemaal onbekwaam, na 7 weken nog geen bescherming voor de mensen.
  • Eddy Jans

    4 jaar geleden
    In Duitsland verkoopt lidl 14 miljoen mondmaskers (veertien miljoen) . In België met zijn 7 ministers van volksgezondheid lukt het niet om iedere burger te voorzien van een mondmasker.
  • Philip Vertommen

    4 jaar geleden
    met alles loopt deze persoon achter de feiten aan, woonzorg, contact tracing en nu mondmaskers...dus tot ze er niet zijn ben je veilig, maar als ze er zijn moet je ze dragen want dan is het niet meer veilig...weet deze persoon nog met wat hij bezig is, hoelang gaan ze deze man dit zo belangrijk dept nog aan deze persoon overlaten? Beseft hij niet het onbegrip op wat hij nu weer uitkraamt!
  • Foexie

    4 jaar geleden
    Dus als we het goed begrijpen ben je na 4 mei, wanneer er geen maskers beschikbaar zijn, veilig. Maar komen de maskers toch op een dag wordt alles plots gevaarlijk en hebben ze die mondmaskers echt nodig. En dit is een van onze leiders waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.LOL.
  • franky van damme

    4 jaar geleden
    Verplicht maskers dragen vanaf 4 mei,maar als ge er geen hebt, niet. Dit is pas Belgisch.