Dit zijn de meest gegoogelde recepten van het moment
Je hoeft nog maar enkele seconden door je sociale media te scrollen en ta-dah: je krijgt - ongewild - talloze baksels naar je hoofd geslingerd. Want sinds de coronamaatregelen zijn we en masse aan het bakken en koken geslagen. Maar naar welke recepten zoeken we nu het meest? Google kwam met een top 10. Meer tips vind je in onze thuisblijfgids.
Wereldwijd werd er nog nooit zoveel gekookt en gebakken, dat bewijst niet alleen je Instagramfeed, maar ook de zoekmachine Google. Nooit eerder zochten we zo vaak naar het woord ‘recept’. Logisch, want het is de ideale manier om je bezig te houden als je wekenlang in je kot moet doorbrengen. Maar wat zijn nu onze favorieten?
Niet de heerlijke ijskoffie die momenteel razend populair is op TikTok of het recept voor de Zweedse balletjes van IKEA, maar wel bananenbrood spant de kroon en wordt op de voet gevolgd door recepten voor pannenkoeken. Recepten met kip sluiten de top 3 af.
Hieronder vind je de volledige top 10.
Dit is alvast ons favoriete recept voor een extra voedzaam en smeuïg bananenbrood.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 bananen
250 g bloem
2 tl bakpoeder
225 g suiker
1 perssinaasappel
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
120 g zure room
50 g walnoten, grof gehakt
100 g boter, op kamertemperatuur
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de sinaasappel en pers ze uit. Verwarm het sap met 25 g suiker op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
2. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder. Meng de boter, de resterende suiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep er de zure room en de bloem onder en meng goed.
3. Pel de bananen en prak ze fijn. Schep samen met het sinaasappelrasp en de noten door het beslag. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm. Giet er de sinaasappelsiroop over. Zet 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Is dit dé thuisbatterij van de toekomst? “Je kan ze lang gebruiken vooraleer ze helemaal versleten is”
-
Spaargids.be
Hoe weet je wat jouw woning waard is? En hoeveel kost een makelaar? Dit zie je als verkoper best niet over het hoofd
We zien het niet meteen zitten om onze woning zélf te verkopen. Dat bleek eind vorig jaar uit een bevraging van immoplatform Zimmo. Liefst 53 procent van de Belgen schakelt in dat geval een makelaar in. Wil jij je woning toch zelf verkopen en zo duizenden euro’s besparen? Dan heeft Spaargids.be onderstaande tips voor je in petto. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Livios
Na woningbrand door zonnepanelen in Meise: welke gevaren loop je met zo'n installatie?
In het Vlaams-Brabantse Meise woedde gisterenavond een hevige brand. Daarbij raakten twee personen gewond. De oorzaak bleek een set zonnepanelen te zijn die vuur hadden gevat op een achterbouw. Dergelijke nieuwsberichten doen bij sommigen onder ons de twijfel over de brandveiligheid van zonnepanelen oplaaien. Terecht of niet? En waar schuilen de risico’s? Bouwsite Livios zoekt het uit. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageermarc lagrin