David Goffin maakt indruk op de Playstation, maar grijpt nipt naast zege in virtueel tennistoernooi Madrid

David Goffin (ATP-10) is er net niet in geslaagd het virtueel tennistoernooi van Madrid te winnen. In de finale werd de 29-jarige Luikenaar donderdag op de Playstation 4 met 7-6 (7/5) geklopt door de Schot Andy Murray (ATP-129).

Michiel Verheirstraeten

Eerder op de dag plaatste Goffin (ATP-10) zich voor de finale door de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) met 7-6 (8/6) te verslaan. Murray moest in de halve finales niet aan de bak. Zijn tegenstander, de Argentijn Diego Schwartzmann (ATP-13), had internetproblemen en gaf Murray een vrijgeleide naar de finale.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) het toernooi door de Française Fiona Ferro (WTA-53) met 6-1 te verslaan. Bertens 'verlengde' hiermee haar titel. Ook in de echte wereld won ze vorig jaar het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad. Murray staat twee keer op de erelijst van het Masters 1.000. Hij won het toernooi in 2008 en 2015 en was in 2016 runner-up.

Met het virtuele toernooi zamelden de toppers geld in voor tennissers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. Winnaars Murray en Bertens mogen allebei 150.000 euro verdelen. Daarnaast schenkt de organisatie nog eens 50.000 euro. Het echte tennis ligt nog minstens tot 13 juli stil.