Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS

Steven Van Gucht positief over heropening van scholen en winkels: “Met wat creativiteit en discipline kunnen we de risico’s beperken”

Het gaat goed met de Belgische cijfers: vrijwel alle curves dalen gestaag. Om die reden worden vanaf maandag enkele maatregelen versoepeld. Maar moeten we ons geen zorgen maken over een nieuwe stijging van het aantal besmettingen zodra bijvoorbeeld de kinderen terug naar school gaan? “We hebben duidelijke indicaties dat kinderen geen belangrijke motor zijn voor dit virus”, vertelt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws.

5 reacties

  • Walter Decock

    4 jaar geleden
    Mr Tuymans, het is niet moeilijk hoor, je moet jezelf maar één vraag stellen: kan ik afstand bewaren als ik wat drank binnen heb op dat feestje? Het antwoord zal in 80% van de gevallen neen zijn, duidelijk dacht ik. Blijf veilig, covid 19 is een gevaarlijk monster, kijk maar naar de toestand in de ziekenhuizen, zeker in Italië, Spanje en New York. Dat willen wij hier echt niet meemaken.
  • bart samyn

    4 jaar geleden
    Mr Braeckmans : er zullen altijd risico's zijn. Het is zoals Steven Van Gucht zegt; met creativiteit en discipline en ook met gezond verstand kan men dit beperken. Waarom de Gamma, Hubo en Brico open en een gewone verfwinkel niet. Waarom kan een kledingzaak in een gewone straat in een gemeente niet openen. Kunnen perfect op afspraak werken. Die moeten gewoon boeten voor de zaken gelegen in een winkelstraat of shoppingcenter waar wel veel volk bijeen is.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Hij geeft dus toe dat er risico's aan verbonden zijn.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    1 ding is zeker, elke dag verkondig je cijfers. Die nooit juist waren. Je bedoeld het goed voor de bevolking met respect ervan. Maar de bevolking heeft ook je verklaringen gevolgd in media waar je politieke druk had in Brussel denkt men de bevolking naïef is. Sorry die tijd is al lang voorbij en politiek snapt het nog niet. Afrekening voor hun show nu komt in de nabije toekomst. Laat je niet intimideren door politiek. Vertel het volk ze moeten weten. Dan doe je goed.
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Dat de fabrieken, winkels en dergelijke open mogen. Snap ik echt niet waarom we met 8 man bijv een bbq kunnen doen. Dan moet mij is iemand proberen uit te leggen..