© RR

Vermiste schildpad Fideel (98) vindt de weg terug naar huis

Goed nieuws. Schildpad Fideel (98) is terecht. Ze was vermist nadat ze maandag ontsnapt was uit de tuin van haar eigenaressen in Wilrijk. Ze werd niet gevonden, maar keerde op eigen houtje terug. “Alles oké, ze had enkel nogal veel honger.”

anro

LEES OOK: 98-jarige schildpad wandelt door Wilrijk: “Alstublieft, zoek mee naar Fideel”

Fideel, die haar naam kreeg voor duidelijk was of ze een mannetje of vrouwtje was, heeft maandagnamiddag waarschijnlijk zelf het poortje van de tuin in de Edegemsesteenweg open geduwd. Nietsvermoedende buren hebben de landschildpad toen nog in de richting van het vlakbijgelegen Fort 6 zien lopen. Het oude beest wilde na bijna een eeuw ook eens van de vrijheid proeven, zo lijkt het wel.

De bezorgde baasjes Jodie Lauwers (18) en haar moeder Rebecca Röttger (48) hingen flyers op en mobiliseerden een 25-tal mensen om de omgeving uit te kammen. Tevergeefs. Tot ze plots weer zelf weer thuis kwam. “We gingen nog eens bij de buren polsen, toen we Fideel plots in het grasveldje tegenover ons huis zagen”, vertelt Jodie. “Alles was in orde met haar. Ze had enkel nogal veel honger. Ze heeft veel banaan, tomaat en sla gegeten.”

Jodie is iedereen dankbaar voor de hulp. “Heel de straat heeft mee gezocht. En we hebben ook veel telefoontjes gekregen van mensen die dachten dat ze Fideel hadden gezien, maar het ging dan altijd over waterschildpadden. Rond Fort 6 worden veel schildpadden losgelaten die niet meer gewenst zijn als huisdier. We gaan het poortje zeker goed op slot houden nu zodat ze in de tuin blijft”, besluit Jodie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER