Werken nutsleidingen Kwadestraat

In opdracht van netbeheerder Fluvius start een aannemer maandag 4 mei met werken aan de nutsleidingen in de Kwadestraat in Geetbets. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt.

Luc Weyens

Door de werken zullen de toegangen tot de woningen de komende dagen beperkt worden. De huizen zijn te voet bereikbaar, maar auto’s moeten buiten de werfzone blijven. r een dag lang gespeurd naar vogels in het gebied. Dat gebeurde tot nu toe in groep, maar dat is wegens de coronabepalingen niet mogelijk. Daarom doet de vereniging een oproep om indivueel op pad te gaan. Dat kan woensdag de hele dag. ’s Ochtends vallen de meeste vogels waar te nemen, maar je mag de hele dag om ze te observeren. ’s Avonds zie en hoor je bijvoorbeeld andere vogels dan overdag.

Je mag zoeken in het volledige natuurgebied het Schulensbroek: noordgrens Linkhoutstraat over Schallebroekstraat tot Mangelbeekstraat in Lummen, oostgrens Schulensebaan over Neerstraat tot Kiezelweg in Schulen, zuidgrens Diestersteenweg in Herk-de-Stad en Donk, westgrens Mosstraat in Halen. Door het gebied trekken kan alleen op de wandelpaden. weten aan de Vrienden van het Schulensbroek via info@schulensbroek.be en dat voor zondagavond 3 mei.

Aangeboden door onze partners