Michael Jordan in 1998.
Volledig scherm
Michael Jordan in 1998. © BELGAIMAGE

Hij moest er maar 2 uurtjes zijn: Michael Jordan sloeg cheque af met bedrag dat hóger lag dan heel z’n salaris in 15 jaar NBA

NBADat heet: aan het geld kunnen weerstaan. Michael Jordan (57) weigerde een cheque van 91 miljoen euro om twee uurtjes op te draven tijdens een evenement. Dat onthulde zijn agent op de Amerikaanse radio ‘WFAN’. Opmerkelijk, want dat bedrag is méér dan wat de beste basketter aller tijden tijdens zijn 15 jaar durende carrière aan salaris opstreek. Op een cent meer of minder moet Jordan echter niet kijken. Dankzij sponsordeals is hij met een vermogen van 1,9 miljard euro de rijkste gepensioneerde sporter ooit. 

13 reacties

  • issie cardoza

    4 jaar geleden
    Hero.! Toen mijn zoon 5jr geleden nog basketbalde was dat altijd zijn held!
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Hij heeft al miljoenen uitgegeven aan goede doelen ! Is dat nog niet genoeg ? Hoeveel zouden er hier spontaan aan goede doelen besteden.
  • Alex Millian

    4 jaar geleden
    Held
  • bryan de ceuster

    4 jaar geleden
    DIRK VAN BRUSSEL: 't Is niet omdat het zijn recht is om "nee" te zeggen, dat het daarom ook de meest ethische keuze is hé. Uiteraard is het zijn recht om "nee" te zeggen, net zoals het ons recht is om daar kritiek op te geven natuurlijk. Net zoals mensen als Jeff Bezos het recht hebben om een cent aan liefdadigheid te geven, maar wij ook het recht hebben om daar kritiek op te geven.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Als die man niet wil is het zo ! Hij en hij alleen bepaald wat hij wil doen. Daar moet hij geen rekenschap over geven. Gemiste kans ? Waarom ? Hij gebruikt ZIJN recht om ja of nee te zeggen. De rest gaat ons geen bal aan.