Archieffoto van Peter Mertens, voorzitter van PVDA.
Volledig scherm
Archieffoto van Peter Mertens, voorzitter van PVDA. © Photo News

Peter Mertens (PVDA) in 1 meitoespraak: “Het is niet aan de coronahelden om de coronacrisis te betalen”

PVDA-voorzitter Peter Mertens roept in zijn 1 meitoespraak op er samen voor te zorgen dat de kosten van de coronacrisis niet op de rug van de coronahelden terechtkomen. “We moeten ervoor zorgen dat al die mensen die vandaag de samenleving doen draaien straks niet gestraft worden met de coronarekening. Dat zou pervers zijn. Nochtans zijn bepaalde krachten in de regering dat van plan”, zegt hij.

64 reacties

  • herman de genst

    4 jaar geleden
    Natuurlijk zullen er veel tegen zijn , en dat zijn dan zij die zich geviseerd voelen .
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Wat heb ik gemist? Zijn er plannen om de lonen van de zorgkundigen te halveren? Niet dus: het is gewoon het jaarlijks 1-mei-zatsel dat hier en daar wat schade aanricht. Iedereen die vandaag nuchter is gebleven, weet dat de énigen die de corona-rekening zullen betalen, de mensen zijn waarop de PvdA vandaag kapt: zelfstandigen (m/z personeel), ondernemers, mensen die risico nemen.
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Ach mr. Mertens, het is altijd aan de gewone mensen om de tekorten te betalen. Indexsprongen, de bankencrisis... 'k heb het nooit anders geweten. Zolang de kleintjes verdeelt zijn, zolang de kleine partijen hun eigen belang nastreven en niet samen klitten tot één grote partij, wel zolang zal je boodschappen kunnen prediken en toch geen verandering krijgen ! Dromen is 1, dromen waar maken is 2.
  • Bart De Zutter

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Peter Mertens! Bespaar ons het model van Amerika waar ze hier met de nva naartoe willen.
  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    We missen de nabijheid. We missen elkaar. 't Is de reden dat corona virus overgaat van mens tot mens. Blijf in uw kot.