Vijf bewoners naar het ziekenhuis na brand in bakkerij in Antwerpen-Noord

In de Van Kerckhovenstraat in Antwerpen-Noord is vrijdagmiddag brand uitgebroken in de werkplaats van een bakkerij. Vijf bewoners van appartementen boven de zaak werden geëvacueerd en moesten voor controle naar het ziekenhuis.

sare

De brandweer kreeg vrijdagmiddag de melding dat er rookontwikkeling was op de gelijkvloerse en eerste verdieping van een pand in de Van Kerckhovenstraat. Volgens de eerste informatie ontstond een brand in de werkplaats van de bakkerij die op de gelijkvloerse verdieping gevestigd is. De brand verspreidde zich vervolgens via een plat dak naar de eerste verdieping. “Wellicht ontstond het vuur door een probleem met een van de toestellen in de bakkerij”, zegt Jasmien O, woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen.

De brandweer moest vijf bewoners van de tweede en derde verdieping van het pand evacueren met de ladderwagen. “Zij werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze mogelijk rookintoxicatie opliepen”, vertelt O. Het gaat om twee volwassenen en drie kinderen.

© bfm

Door de brandweerinterventie was de Van Kerckhovenstraat een tijdje afgesloten voor alle verkeer. Na het blussen legde de brandweer het dak dat door de vlammen beschadigd raakte weer dicht. In de bakkerij is heel wat schade door de brand maar volgens de brandweer bleven de bovenliggende appartementen gevrijwaard.

De brand lokte volgens de politiezone Antwerpen heel wat volk. “Zo’n vijftig tot zestig kijklustigen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. De politie stuurde de Mobiele Eenheid en bemiddelingsteams ter plaatse om de mensen aan te manen de coronamaatregelen rond samenscholingsverboden en social distance te respecteren.

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER