De bevraging bij ondernemingen en zelfstandigen is een initiatief van de Nationale Bank van België en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
Volledig scherm
De bevraging bij ondernemingen en zelfstandigen is een initiatief van de Nationale Bank van België en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). © Photo News

"Belgische economie krabbelt geleidelijk recht, maar verbetering blijft gering"

Het omzetverlies dat de Belgische ondernemingen in vergelijking met de periode van voor de crisis rapporteren is voor de derde week op rij verkleind. Dat blijkt uit een enquête bij 4.208 ondernemingen en zelfstandigen in opdracht van de Economic Risk Management Group (ERMG). Het lijkt erop dat de Belgische economie geleidelijk aan recht krabbelt, maar dat neemt niet weg dat het omzetverlies erg groot blijft en er nog steeds een verhoogd faillissementsrisico is, luidt de conclusie.

4 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Economie is werken met ondernemingen, met mensen en met geld (hun loon). Bondscoach Roberto Martinez is een schitterend voorbeeld van 'aangenaam werken met tijdelijke contracten'. Als iedereen tevreden is, kan het arbeidscontract verlengd worden: nog eens iedereen tevreden. Nieuwe contracten tekenen, is veel en veel beter dan bang afwachten hoe het contract van onbepaalde duur (vast), moet en zal eindigen!
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Het is te zien wat je onder recht krabbelen verstaat , want je staat aan de rand van een afgrond !
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    Nog te zien hoelang deze tendens aanhoud nu het aantal ziekenhuisopnames weer in de lift zit. 10 tot 14 dagen later het dodental als ik het me goed herinner...
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Misschien alles een beetje tijd geven ... is waarschijnlijk teveel gevraagd ?