Kwart Vlaamse bedrijven heeft geld nodig voor herstart na coronacrisis

© Shutterstock

Een op de vier Vlaamse bedrijven heeft extra financiering nodig om de activiteiten te herstarten. Dat blijkt uit onderzoek van de bedrijfsdata-­expert Graydon, waarover De Tijd zaterdag bericht. Het betekent dat een kwart van de Belgische bedrijven ofwel aan hun aandeelhouders een kapitaalverhoging moeten vragen, aan hun banken extra krediet of aan de overheid steun. Zo niet dreigt het faillissement.

De cijfers zijn gebaseerd op de veronderstelling dat vanaf maandag bedrijven de activiteiten hervatten. Voor sommige ondernemingen zal dat al zo zijn. Voor andere, zoals de horeca en de evenementensector, blijft het langer wachten.

In die sectoren is de schok groot. Uit een enquête van werkgevers­organisaties blijkt dat drie op de tien eventbedrijven het waarschijnlijk achten dat ze de coronacrisis niet overleven. In de horeca is dat bijna een op de vier.

Het toont dat het economisch leven maandag dan wel geleidelijk kan herstarten, maar dat we niet kunnen terugkeren naar de situatie van februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen