Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat als corona geen spelbreker was? Statistici: “Club kampioen, Europese tickets volgens stand na speeldag 29 en geen Europees voor Anderlecht”

Belgisch voetbalOok zonder de coronacrisis werd Club Brugge kampioen. Dat concluderen statistici van de Universiteit Gent na een uitgebreid onderzoek met 100.000 simulaties. Play-off 1 zou bovendien niets meer gewijzigd hebben aan de klassering bovenaan. Voorts had Waasland-Beveren zich moeten opmaken voor 1B en miste Anderlecht opnieuw Europees voetbal. 

8 reacties

  • Philippe De Naeyer

    4 jaar geleden
    Dat moet zowat het meest nutteloze onderzoek ooit zijn geweest, waarschijnlijk betaalt door FCB en Charleroi. Trouwens bij een kans van 1 op 10 kan het best zijn dat die 1 ne kans zich bij de eerste keer spelen voordoet. Hoeveel keer wordt niet gezegd dat in voetbal alles kan, dat is net eigen aan die sport.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Stop toch met dat gecijfer, voor al die conclusies bestaat geen enkele juridische basis. Tijdverdrijf voor paljassen, meer is dat niet.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Voetbal is in de meeste gevallen een mentaal spelletje, en statistieken houden daar geen rekening mee.
  • Fred Aster

    4 jaar geleden
    Anderlecht winnaar PO2 ? Da geloof je toch nooit...
  • Gregory Buelens

    4 jaar geleden
    En dat is juist het mooie aan voetbal. Waarschijnlijk klassement niet zoals hierboven beschreven. Er kan zo veel zolang niks op het veld beslist is.