Hollandse Hoogte / Arie Kievit
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Prof vindt advies gemeenschapsonderwijs geen goed idee: "Van examen wordt kind slimmer”

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) adviseert haar scholen dit schooljaar géén examens meer te houden. Niet iedereen vindt dat een goed idee. "Er zijn maar weinig leerlingen die Latijnse woordjes of elektriciteitsschema's instuderen voor het plezier." En vooral: een examen maakt een kind echt slimmer.

23 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Maar als een kind door de huidige omstandigheden niet slaagt houdt het daar een trauma aan over.
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Sandra Peeters, ik weet niet naar welke school u ging en in welke eeuw dat was, maar alles wat u in de eerste regels opnoemde is nu juist de basis van wat moderne scholen doen. Zie leerplannen.
  • Jean Bracke

    4 jaar geleden
    Het zijn al die studaxen die de wereld op de rand van de afgrond hebben gestort, denk aan de bankencrisis en aan de oplossing daarvan door onze politici die soms pas na jaren voldoende aanmoediging door hun examens zijn geraakt.
  • Nalani Tavernier

    4 jaar geleden
    Slimmer hahaha en jaar nadien ben je alles vergeten. En alle stress dat een kind meekrijgt en faalangst nee examens zijn nergens goed voor enkel goed voor mensen die slim genoeg zijn in de Hogeschool en unief voor de rest ben je niets me al die examens geen idee Vowa ik ooit geleerd heb heb niets ma dan ook niets onthouden
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Deel die attesten samen uit met 2 mondmaskers en de zaak is opgelost.