Angela Merkel
Volledig scherm
Angela Merkel © AP

Angela Merkel: “Momenteel ontbreekt naar schatting 8 miljard euro voor ontwikkeling van coronavaccin”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel roept op tot internationale samenwerking in het zoeken naar geneesmiddelen en vaccins voor het indammen van het coronavirus. “Momenteel ontbreekt naar schatting 8 miljard euro voor de ontwikkeling van een vaccin", zo zei Merkel in haar wekelijkse podcast.

11 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Weer zo'n onnozele schatting. Merkwaardig hoe tegenwoordig politici zo'n precieze schattingen kunnen maken. In gewone tijden lukt dat nooit. "Miljoenen levens redden" ... en direct weten hoeveel er voor nodig is. Was het misschien ook in afwachting van miljoenen sterfgevallen dat ze een paar miljoen extra bewoners naar Europa heeft gehaald ? Sie schaffen das, Frau Merkel, ga nu maar verder spelen.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Dat alle EU-politici 50% van hun wedde en vergoedingen afgeven tot er een degelijk vaccin is. Dan hebben ze nog overvloed, en dan zal een vaccin er misschien sneller zijn...
  • Gilbert Meyns

    4 jaar geleden
    De ontwikkelaars, een zeventigtal willen zo snel mogelijk een vaccin om als eerste in de wereld te zijn en zo de hoofdprijs in de wacht te kunnen slepen. Met extra geld gaat het niet sneller gaan. Tijd dat Merkel afstand doet uit de politiek, haar populariteit gaat volgens exitpolls ferm achteruit.
  • nicole degens

    4 jaar geleden
    En ondertussen vinden we het zo fantastisch dat er een "sateliettrein" die waarschijnlijk miljarden kost de lucht wordt ingeschoten.
  • daan aerts

    4 jaar geleden
    8 miljard , geen probleem onze regering komt meteen ter hulp. Ze zullen dan ook nog een paar miljard extra geven met het motto = we smijten graag met miljarden nu we toch aan de macht zijn.